Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007
Αναχώρηση απο το Αρχαιολογικό μουσείο στις 08.15

Άφιξη στην Νάουσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ισβόρια όπου υπάρχει η αρχαία μακεδονική πόλη Μίεζα. Εκεί δίδαξε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης τον νεαρό Αλέξανδρο λίγο μετά τα μέσα του 4 ου αιώνα π.χ.
Μετά θα επισκεφθούμε τον τάφο της Κρίσεως
στην περιοχή του Κοπανού. Πρόκειται για ένα
Διθάλαμο τάφο με διώροφη πρόσοψη δωρικού
και ιωνικού ρυθμού. Στην πρόσοψη υπάρχουν
τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες . που απεικονίζουν την
σκηνή της Κρίσεως του νεκρού στον Κάτω Κόσμο.
Χρονολογείται στις αρχές του 3 ου αιώνα .π.χ.

Άφιξη στην Νάουσα και συγκεκριμένα στην περιοχή Ισβόρια όπου υπάρχει η αρχαία μακεδονική πόλη Μίεζα. Εκεί δίδαξε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης τον νεαρό Αλέξανδρο λίγο μετά τα μέσα του 4 ου αιώνα π.χ.
Μετά θα επισκεφθούμε τον τάφο της Κρίσεως
στην περιοχή του Κοπανού. Πρόκειται για ένα
Διθάλαμο τάφο με διώροφη πρόσοψη δωρικού

και ιωνικού ρυθμού. Στην πρόσοψη υπάρχουν
τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες . που απεικονίζουν την
σκηνή της Κρίσεως του νεκρού στον Κάτω Κόσμο.
Χρονολογείται στις αρχές του 3 ου αιώνα .π.χ.


Αργότερα θα επισκεφθούμε τον τάφο των Ανθεμίων . Πρόκειται για έναν διθάλαμο καμαροσκεπή μακεδονικό τάφο με πρόσοψη ιωνικού ρυθμού.Πήρε το όνομα αυτό διότι στην οροφή του προθάλαμου εικονίζονται ανθέμια και νερολούλουδα σε λευκά και ιώδη χρώματα σε γαλάζιο φόντο.Χρονολογείται στον 3ο αιώνα π.Χ.


Mετά το τέλος των ξεναγήσεων ξεκινάμε για το οινοποιείο της οικογένειας Δαλαμάρα το οποίο είναι λίγο έξω από την Νάουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το οινοποιείο είναι ενταγμένο στους δρόμους του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας και είναι μέσα στην αμπελουργική ζώνη ΟΠΑΠ ΝΑΟΥΣΑΣ
Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στον βιολογικό αμπελώνα Θα συνεχίσουμε στους χώρους οινοποίησης και ωρίμανσης του κρασιού καθώς και στο μουσειακό χώρο του παλιού
αποσταγματοπείου όπου περιγράφεται η διαδικασία της απόσταξης.
Μετά θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την διαδικασία της απόσταξης για παραγωγή τσίπουρου με συνοδεία τοπικής κουζίνας.
Μετά από μια σύντομη ξενάγηση στον βιολογικό αμπελώνα Θα συνεχίσουμε στους χώρους οινοποίησης και ωρίμανσης του κρασιού καθώς και στο μουσειακό χώρο του παλιού

Μετά θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την διαδικασία της απόσταξης για παραγωγή τσίπουρου με συνοδεία τοπικής κουζίνας.
Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου